zondag 20 november 2011

Race car

We zijn vandaag een dagje uit geweest. We hadden een leuke Geo Earth cache gevonden op internet. Toen we terug waren, zei ik tegen Bart, waar denk jij aan als ik zeg race car. Bart zei Ferrari, lamborgini, licht metalen velgen. Ik zei wij hebben een race car gezien met 2 licht houten velgen afgewerkt met een ijzeren rand, mooi afgewerkt met special handcraft art, en 2 BP (buffalo power).
We regen op de national highway, en haalden een vracht auto in. Onze chauffeur zag me verwonderlijk kijken, en zei race car. Hij bleef er even achter rijden, zodat ik het iets beter kon zien, vervolgens wenkte hij naar de mannen zodat ik een foto kon maken. De mannen gingen op de rand van de vrachtauto staan zodat ik de ossen ook op de foto kon zetten. In de vrachtauto zaten twee ossen, een paard een paar mannen en de race car hing in de top. Even later op de high way kwamen we nog een race team tegen.
De reis ging vervolgens door een landbouw gebied, uien, kool, bessen, suiker-riet, bessen struiken waarvan Anand alleen de Hindi naam kende. Na een paar uur rijden kwamen we op de locatie aan van de geo cache. Het was een riviertje dat vele potholes heeft uitgesleten in het landschap. De potholes ontstaan doordat wat steen gruis rondjes gaat draaien door de stroming. De potholes waren er in maten.




zaterdag 19 november 2011

Ik voel me zo dom

Ik heb zo af en toe het gevoel van ben ik nou zo efficient, of jullie zo omslachtig. Ik heb vanavond geprobeerd te internet bankieren. Nou heeft het enige moeite gekost om mijn geld hier op de rekening te krijgen. Ik had de SWIFT code van Pune gebruikt, dit was fout, het moest de SWIFT code van Mumbai zijn, terwijl we het account hebben geopend in Pune. Als je dat aan een Indier vertelt dan vindt hij dit logisch. Nou heb ik eindelijk wat geld op mijn rekening en dacht ik "laat ik mijn betalingsachterstand wegwerken". Dus vol enthousiasme stort ik me op het Internet bankieren. Heb ik alle gegevens ingevuld, druk ik op next voor de vervolg actie. Komt de site terug met de melding dat ik mijn mobiel moet registreren. En dit registreren kan alleen persoonlijk bij de bank, met al je originele papieren. Het erge is dat ik mijn mobiele nummer al op een aantal formulieren heb ingevuld bij de aanvraag van het account. En men heeft dit al drie keer gecontroleerd. Ik zie er nu al weer tegen op hoe vaak ik terug gestuurd ga worden omdat ik een formulier ben vergeten. En als je dit aan een Indier vertelt dan vindt hij het volkomen logisch dat al deze handelingen moeten worden verricht.
Ik voel me dan zo dom. Het is net of ik de enige ben die het niet begrijpt.
Het wordt leuk op mijn werk om ze aan het verstand te peuteren dat het ook efficienter kan.

vrijdag 11 november 2011

Heavy loaded

Vrachtauto´s in India zijn prachtig versierd. De meeste vrachtauto´s hebben ongeveer dezelfde afmetingen. Ik denk dat ze ongeveer 5 meter lang zijn en dat de voor en achter as 3 a 4 meter uit elkaar zit. De vrachtauto´s worden over het algemeen zo zwaar beladen, dat ze nog net vooruit komen als ze berg op moeten. Als je op de snelweg van Mumbai naar Pune zit dan rijden de meeste vrachtauto´s niet harder dan 20 km/hr. De chauffeurs van personen auto´s zijn daarom erg getraind om tussen deze vrachtauto´s door te slalommen. Zodat het toch nog lukt om de afstand van 160 km in 2 a 3 uur af te leggen. Voor de vrachtauto´s is het doel is blijkbaar om zoveel mogelijk vracht in 1 keer mee te nemen. Er zijn ook vrachtauto´s welke zijn verbouwt. Met een lasapparaat en wat creativiteit kom je een heel eind. Aan deze verbouwde auto´s zit geen enkel afgewerkt randje, het bestaat uit staalplaten en profielen welke zijn gelast op een onderstel van een gewone vrachtauto. Onlangs zag ik een vrachtauto waarvan de cabine een halve meter naar voren was geplaatst het laadruim was aan beide zeiden van de auto met een halve meter verbreed en het laadruim was met minstens 3 meter verlengt naar achteren. Het zag er heel bizar uit, ergens in het midden van een enorme laadbak zaten een paar wielen. Voor personen auto´s bestaat er een jaarlijkse keuring, ik twijfel of dit ook bestaat voor vrachtauto´s.



Gisteren zag ik een ander vracht vervoer middel. Het was een soort gemotoriseerde riksja met een laadbak. Dit soort voertuigen zie je heel veel. Maar die van gisteren had was zo zwaar beladen dat hij bleef steken in een kuiltje op de weg. Het hele verkeer staat dan direct vast. Het kuiltje was ongeveer 15 cm die en liep van link naar rechts over de weg. Normaal slalomt iedereen om de kuilen heen, maar deze was niet te ontwijken, hij lag over de volle breedte. Er had denk ik iemand een keer een kabeltje gelegd en iets te weinig zand terug geplaatst. Uiteindelijk wist het voertuig in de achteruit zich uit het geultje te wurmen. En vervolgens met een aanloop er door te stuiteren. Mijn chauffeur moest lachen, en zei daarna droog, heavy loaded.

dinsdag 8 november 2011

Vogeltjes

In de kantine op mijn werk vliegen altijd een paar vogeltjes rond. Het zijn musjes of zo. Geen mens kijkt ervan op, dit is inmiddels normaal voor iedereen. Zo af en toe moet je er een ontwijken omdat hij anders tegen je op vliegt. Gisterochtend vloog er een duif door het kantoor. Dit wordt nog wel vreemd gevonden. Iedereen keek naar het arme beest. Zoals je wellicht weet vliegen duiven altijd een beetje moeizaam. De gewicht vleugel verhouding is bij duiven volgens mij een beetje aan de krappe kant. Een duif in een kantoor heeft het nog moeilijker. Zeker als hij door het raam probeert te vluchten en dan verstrikt raak in de lamellen.

Wat heb ik genoten

Het bankje op de ergometer is omgedraaid. Wat is dat comfortabel. Ik heb zo waanzinnig lekker geƫrgometerd. Geen pijn in je stuitje. Geen irritante rand in je hamstrings.
Heerlijk

De hoofd trainer kwam nog even informeren of alles naar wens was. Ik heb hem de hemel ingeprezen.

zondag 6 november 2011

Bitterballen

Na een aantal maanden in India, onstond er behoefte aan bitterballen. Het receptenboek erbij gepakt en een lijstje met ingredienten gamaakt. Na een zoektochtje hebben we besloten dat het recept voor gevogelte kroket gevolgt moest worden. Blaadjes gelatine, niet te vinden, gelukkig wel gelatine poeder.
Na wat kokkerellen moest de ragout een nachtje opschijven. Vanavond hebben we de balletjes in de frituur gedaan.
Bart: Zo lekker heb ik in geen 4 maanden gegeten.

donderdag 3 november 2011

Ergo III

Eergisteren nogmaals gevraagd of men het bankje op de ergometer wil omdraaien. Men beloofde dat het de volgende dag opgelost zou zijn. Helaas vandaag weer met een pijnlijk stuitje afgestapt.
Men heeft nu toegezegd om het aanstaande zondag tijdens een grote onderhoudsbeurt mee te nemen.
Ik ben benieuwd.
Dit is zo Indiaas, ja zeggen en niet doen.

Ik moet denk ik iets meer trainen, ik kan het niet meer volhouden op de ergo meter, ik ben ook 6 kilo afgevallen de afgelopen maanden. Dit zal wel wat vet zijn maar ook ongetwijfeld spieren.

Als ik aan het ergometeren ben dan denk ik altijd aan de aanwijzingen van Hendrien, eerst inbuigen dan pas rijden. Rug sterk houden, eerst je benen dan je rug. Eigenlijk gek je bent duizenden kilometers verwijderd maar toch in gedachten zo dicht bij.