zaterdag 9 februari 2013

Organic farming

Gerlinde en haar soroptimisten hebben een organic farming project opgestart. In het dorpje waar Gerlinde met regelmaat samen met dokter Sen wat medische zorg verleent. Men had ook wat financiĆ«le steun nodig voor het project. Gerlinde had via Claas en de Lions een donatie geregeld. Vandaag zijn Gerlinde en Claas even wezen kijken naar de voortgang. Gerlinde was vorige week ook geweest, ze had toen een oude broek aan gedaan want ze dacht ik moet vast mijn handen even uit de mouwen steken. Maar dat was niet het geval er werd alleen eindeloos gedebatteerd over het stukje grond wat gebruikt moest worden. De kinderen moeten het niet plat lopen, de vogels moeten er niet van eten, een muurtje oh dat is handig etc etc. Gerlinde liet me een foto zien van het braak liggende stuk grond. Ik dacht wat een stuk rot grond, een en al steen en puin, wie kan daar nou iets verbouwen.

Wel hadden de kinderen van de school in groepjes mooi zaai-bakken vol met plantjes.


Vanmorgen gingen Claas en Gerlinde in hun nette kleren op weg naar het project. Bij aankomst waren dokter Sen, Prem en Nisha er ook. De rots grond was omgetoverd in mooie bedden waarin de plantjes gezet konden worden. Prem gaf de warming up voor het planten, Claas heeft genoten van het tafereel een hele school met kinderen die ritmisch de bewegingen van Prem volgden. Als afsluiting d.m.v. yoga contact zoeken met aarde, even weer opnieuw de energie opladen en ieder was klaar om te beginnen aan het echte werk.

Claas en Gerlinde hebben een paar uur lang gaatjes in de grond zitten maken zodat de kinderen de plantjes in de grond konden zetten. De kleren waren niet smetteloos meer maar de hebben er wel van genoten. Als ze nu voldoende water gaan geven dan komt het vast allemaal goed.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten