zaterdag 24 december 2011

Karla caves

Vandaag naar de Karla Caves geweest. De caves liggen ongeveer 50 km van ons huis. We hebben twee locaties bezocht welke ongeveer 5 km van elkaar liggen. Voor beide locaties moesten we een wandeling berg op maken van ongeveer 20 minuten. De caves zijn Boeddhistische tempels en dateren uit de tweede eeuw voor Christus. Beide tempels hebben een grote gebedsruimte (chaitya) met daarnaast sobere leef ruimtes viharas welke bestaan uit een vierkant uitgehakt kamertje waar je net kan liggen.
Een van de verschillen tussen Boeddhisme en Hindoeïsme is dat Boeddhisten een gemeenschappelijke gebedsruimte hebben en Hindoes niet.
De ligging van de tempels is zorgvuldig uitgekozen, namelijk ver genoeg weg van alle drukte om in alle rust te kunnen bidden, maar niet zo ver dat niemand de moeite neemt om er naar toe te gaan. Ze zijn destijds gebouwd langs een handelsroute. Ik denk dat dit nu de huidige oude national highway van Mumbai naar Pune is.


Ik heb gelezen dat men bij het plafond is begonnen met uit hakken en zo langzaam naar beneden. Dit is best wel slim, dan heb je geen steigers nodig. De rosten heeft men los gemaakt door hout in spleten te stoppen, en vervolgens het hout nat te maken zodat het uitzet. Al met al een indrukwekkend bouwwerk. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten