zondag 26 februari 2012

Kashid


We zijn een lang weekend weg geweest naar Kashid. Interessant om weer een deel van India te ontdekken. Kashid ligt in dezelfde provincie als Pune, het eerste deel op de heenweg kenden we al, dit is de express high way naar Mumbai. Na een uurtje op deze snelweg gingen we over een heuvelachtig gebied naar de kust. We zagen grote staal fabrieken, afgewisseld met gebieden waar men met een ossekar de producten van het land aan het vervoeren waren. Ook zagen we op het platteland hooimijten welke op palen stonden, wellicht om het hooi droog te houden in de natte tijden. We kwamen ook vaak plaatsen tegen waar men stenen maakt. Dan verwacht je misschien een steenfabriek maar dit was niet het geval. Stenen maakt men door de klei in een vormpje je doen en vervolgens te laten drogen in de zon. Als het dan droog ik dan worden er grote stapels van gemaakt met in het midden ruimte om een vuurtje te stoken. Er zijn openingen waardoor voldoende zuurstof naar binnen kan, en uiteraard ook ruimte om nieuwe brandstof toe te voegen. Bij de kust aangekomen zien we eerst een rotsachtig strand en later een prachtig zandstrand.
Kashid ligt aan de kust, en ons resort lag op slechts een paar honderd meter van het strand. Huizen hebben net als in Goa felle kleuren, echter is er niet zo'n christelijke invloed als in Goa, ook is het minder rijk als in Goa. Daar en tegen was ons vakantie oord zeer luxe. We hebben nog nooit zo'n groot vakantie huis gehad. Het eten was Indiaas, en we zijn tot de conclusie gekomen dat wanneer er alleen Indiaas eten is dat je je dan beter kan beperken tot het vegetarische. In sausjes met kip vind je vooral kippebotjes, in de sausjes met vis vind je vooral graat.
We hebben lekker uitgerust aan de rand van het zwembad of aan zee. Er stond een lekker briesje zodat het niet al te heet was. We hebben zelfs de vlieger kunnen oplaten. Op het zandstrand hebben we natuurlijk onze Nederlandse kunst van het dijken bouwen en slotgrachten maken rond de zandkastelen uitgeoefend.
We hadden geen bereik met de telefoon, er was geen internet, dus voor Bart en Anne-Marie was het wel een beetje afzien. Het was trouwens een ware Mercedes Benz International School invasie in het vakantieoord waar we waren, er waren namelijk nog drie duitse gezinnen, 1 Belgische en 1 engels gezin uit Pune.
Er werd in het resort alles aan gedaan om je het naar je zin te maken, lopen bijvoorbeeld was not done, van het restaurant naar ons vakantie huis doe je met zo'n golfcarmobile, van het resort naar het strand doe je met een ossenkar. Een ieder die mij kent weet dat me dit een stap te ver gaat dus ik ben lekker blijven lopen. Je moet je energie toch een beetje kwijt. Op een avond zagen we een paar apen in de boom naast ons huis, en op het huis van de buren. We waren echt aan het genieten. Even later kwam er een bewaker met een groot geweer om vervolgens de apen te beschieten. Deze extra zorg was wat mij betreft niet noodzakelijk. Maar ja ik weet niet hoe lastig de apen worden als men geen maatregelen neemt.

Schril contrast, nog geen 500m van het resort zit een man water te halen uit een put, zijn emmer is een halve water fles.

Hooi mijten op palen

De vrouwen doen over het algemeen het zware werk, hier is er 1 die hout aan het halen is. Ik loop hier al ongeveer 1 km achter hun aan, het is geen klein stapeltje hout. Even verder zag ik een bouwplaats waar drie jonge vrouwen uitgeput op de grond gingen zitten, nog geen 10 seconden later stond een man naast ze te schreeuwen en te gebaren dat ze moesten doorwerken.
Pool op het vakantie resort

Ons Vakantie huis

Geen opmerkingen:

Een reactie posten