zondag 14 juli 2013

Transit on Bangkok

Onze reis van Mauritius naar Tokyo was een beetje omslachtig. We moesten in Mumbai de kinderen droppen bij Santosh en de laptop oppikken bij Santosh. Dit had als gevolg dat we op Mumbai 2x door immigration heen. We hadden weinig tijd met een beetje vriendelijk voordringen hebben we het vliegtuig naar Bangkok gehaald. We hadden 10 uur tussen de vlucht van Mumbai-Bangkok en Bangkok-Tokyo. Dit gaf en in een mooie gelegenheid om Bangkok te bezoeken.
We wilden naar het keizerlijk paleis maar dat was net gesloten toen we aankwamen. We zijn naar “Wat Pho” gelopen, prachtige gebouwen en een enorme liggende Buda. De gebouwen en stupa's hebben andere vormen dan in Tibet, de buda's zijn hetzelfde. Er waren ook van de typerende Thaise beelden, welke elke poort bewaken. 





Daarna zijn we over een markt gelopen, met kant en klaar eten, mooi gepresenteerd.

Daarna hebben we een boottochtje gemaakt, dan zie je dat Bangkok vele huizen heeft op palen, je ook veel tempels tegen langs de oever. De boten zijn heel bijzonder, ze zijn 15 a 20 meter lang. Gerlinde en ik moesten op de juiste plek gaan zitten zodat we balans hadden, hij was vrij wankel dus. Er zat een zware motor in. zo'n een als je ook in een tractor vindt, aan de motor was een stang bevestigd met aan het eind de schroef. Ze kunnen de hele motor heen en weer bewegen om te sturen. De top snelheid was hoog en gaf een spetterend geheel.


Tot slot nog naar een Thais restaurant geweest. Lekker gegeten en een leuke invulling van de 10 uur de we moesten door brengen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten