vrijdag 26 augustus 2011

Voorsorteren

In India rijden de auto's op de linker rijbaan. Nou ja meestal op de linker rijbaan. Als je rechtsaf wilt slaan dan moet je voorsorteren. Ik heb tot nu toe twee opties waargenomen.
Optie 1. Er staat een stoplicht of een verkeersregelaar op het kruispunt. In dit geval staat er meestal een rij die aan de rechterkant van de rijstrook is voorgesorteerd. Onze chauffeur gaat dan links voorsorteren, zodat je vervolgens alle verkeer achter je blokkeert. Niet volledig natuurlijk want dit verkeer heeft nog heel veel ruimte om door de berm te passeren. Indien er weer gereden kan worden omdat de verkeersregelaar dit aangeeft dan kun je perfect de rest van de rij afsnijden en als eerste rechtsafslaan.
Optie 2. Er is geen verkeersregelaar of stoplicht. Dan ga je voorsorteren op de rijstrook van het tegemoet komende verkeer. Dit is extra veilig want er rijd in ieder geval niemand achterop en alle tegemoet komende verkeer kun je aan zien komen en met lichtsignalen waarschuwen dat ze moeten stoppen. Als het verkeer dan gestopt is kun je veilig rechtsafslaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten