zaterdag 22 juni 2013

Graduation Anne-Marie

Vrijdag was het de derde keer dat we naar school gingen deze week. Dit keer was het s'ochtends, Anne-Marie gaf aan dat het geheel 20 minuten zou duren en dat het noodzaak is om op tijd te komen omdat vorig jaar enkele ouders binnen kwamen na het afronden van de ceremonie. We waren een van de eersten, we konden een mooi plekje uitzoeken midden voorin de zaal. Het was een combinatie van PYP5 en MYP5 graduation. De kinderen stonden opgesteld in rijen tussen het publiek, en vandaar liepen ze in hun gewaden naar het podium, net als bij Bart kreeg ik weer dat Harry-Potter gevoel.
Leuke speach van beide PYP leerkrachten en daarna namen de PYP kinderen het woord, ook dit deden ze erg leuk, welke karakters ieder kind heeft, welke relaties leuke en minder leuke er waren ontstaan en natuurlijk bedankjes. Ja het duidelijk dat op het IB spreken in het openbaar veel aandacht krijgt. (arme Thomas, alhoewel het wel goed voor hem is).
Voor MYP was eerste de klassejuf van Anne-Marie aan de beurt, ze had een leuk verhaal maar er zat helaas niets persoonlijks in. Ik heb het gevoel dat ze het leuke verhaal ergens op internet heeft opgezocht onder de categorie graduation speach. De andere klassenleraar was erg goed, hij klonk zo motiverend dat je bijna ging geloven dat de studenten de bibliotheek met alle boeken de leukste plek op school vinden. Daarna was het tijd voor de leerlingen, ook deze twee hadden een leuk sarcastisch verhaal. Je begrijpt het al dit alles duurde geen 20 minuten, minstens 1 uur en de diploma's waren nog niet eens uitgereikt.
Er was een leerkracht die weg ging, en als afscheid ging ze een lied zingen Haleluja.
Nou die diploma's uitreiken ging in een razend tempo, ik had niet eens tijd om mijn camera scherp te stellen.
Tot slot was het ritueel met die kwast op hun hoed van links naar rechts en de hoed in de lucht. Ook hier heb ik geen foto's van want de batterij van mijn toestel was inmiddels leeg. En Gerlinde drukte op verkeerde knopjes op haar telefoon. Al met al een mooi moment.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten