maandag 10 september 2012

Hand uit het raam

Je ziet met regelmaat, automobilisten met de hand uit het raam signalen te geven. Het was ons opgevallen dat deze hand uit het raam belangrijker wordt gevonden dan je richting aanwijzer. Ik ging vanavond eens kijken of er ook verkeersregels zijn in India. Uiteraard is alles in India vastgelegd, tot in het grootste detail. Honderden pagina's met regeltjes. Het is zo jammer dat je op de weg er zo weinig van terug ziet.

Afgelopen weekend zei Gerlinde tegen me dat een beetje planoloog een wereld van verschil zou kunnen maken in het verkeer. Ze zei daarop dat zelfs zij met een paar simpele opmerkingen een wereld van verschil zou kunnen maken.
Dit was op het moment dat we via de oprit van een snelweg de snelweg verlieten omdat er geen afrit is.
De oprit is ongeveer 1.5 auto breed, het was erg druk, het duurde dus een poosje voordat we de scherpe bocht konden maken. Toen we de oprit afreden moest iedere tegenligger door de berm. Tja en dan ga je al snel fantaseren, wat zou het handig zijn om een afrit te hebben, of misschien zelfs een klaverblad. Daarentegen begrijpt wel iedereen je handgebaren zodat het toch gewoon allemaal lukt. Deze verkeerssituatie stond trouwens niet in het handboek van honderden pagina's wellicht is er toch iemand het boek(je) te buiten gegaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten