zondag 30 september 2012

Wada

In Pune is een enorme modernisering aan de gang. Net zoiets als in Nederland na de oorlog. Oude gebouwen tegen de vlakte en mooi nieuwe ervoor terug plaatsen. Mooie authentieke gebouwen tegen de vlakte. In de krant stond een artikel over de problemen die project ontwikkelaars hebben. Nee geen protest groepen o.i.d.. het gaat over het probleem dat men niet weet wie de eigenaar is van de Wada. De Wada's zijn familie bezit en blijkbaar staat niet ergens zwart op wit wie de eigenaar is. En dit is lastig als je iets wilt kopen.

Er is in India een wet (HuF, Hindu Undivided Family) waarin is vastgelegd dat de Wada van generatie op generatie wordt overgedragen, zonder echt een persoon te noemen. Een tweede probleem wat ze hebben is dat er vaak tempels en bronnen in de Wada zitten welke overheid eigendom zijn en deze mogen niet worden aangeraakt.
Ik ben blij dat men er zoveel moeite mee heeft, het is toch zonde om alles plat te gooien en te vervangen voor saaie flats. Maar ja men kijkt op dit moment alleen naar de luxe van het leven. En een Wada moderniseren komt niet op in het hoofd van een project ontwikkelaar.
Tot slot staat er nog een hint aan de projectontwikkelaars; houd er rekening mee dat ook dochters erfrecht hebben. Hmmmm. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten