maandag 1 oktober 2012

Omhoog of omlaag

Het valt me op dat in India ontzettend veel mensen niet weten hoe de knopjes van een lift werken. De vraag is als je naar beneden wilt, druk je dan het knopje met het pijltje omhoog in of het knopje met het pijltje omlaag. Als je dit leest zul je bijna in verwarring raken.
Als je in India 5 verdiepingen omhoog moet dan stop je in ieder geval op iedere verdieping, de oorzaak is dat er altijd wel iemand op het verkeerde knopje heeft gedrukt. De lift stopt, er gaat niemand in of uit en je gaat naar de volgende verdieping. Het maakt niet uit of je nu op het Honeywell kantoor bent of in de supermarkt overal drukken ze de verkeerde knopjes in.
Eergisteren gingen we Thomas ophalen bij een feestje, het feestje was bij een soort evenementen hal speciaal voor kinderfeestjes op de tweede verdieping. Er was ook een lift bediende, we lopen na afloop van het feestje naar de hal met liften, de bediende drukt op het knopje. Na een paar minuten denken we waarom komt die lift niet. Wat blijkt heeft de liftbediende op de verkeerde knop gedrukt. Je zou toch denken men de liftbediende het kunstje wel zouden leren. Helaas, we hebben uiteindelijk het knopje met de pijl naar beneden zelf maar ingedrukt. Dit is natuurlijk wel een beetje veel gevraagd voor ons, we zijn inmiddels gewend om helemaal niets meer zelf te doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten