zaterdag 7 juli 2012

Koningin

Gisteren kwam de koningin langs varen. We hebben afgelopen week de hele week lekker zonnig weer gehad. De temperatuur was ongeveer 25 graden Celsius. Er stond bijna geen wind, we hebben een keer gezeild en Thomas was aan boord en hij raakte niet in paniek, zoals de voorgaande keren. Dit was zo omdat de boot niet scheef ging door de wind, we dobberden van de ene hoek naar de andere hoek van het Slotermeer. Gisteren was het weer anders, het waaide er was geen zon en donkere wolken hingen boven het land. We gingen in de sloep richting Woudsend zodat we met de koningin mee konden varen. De koningin voer niet in de groene draak maar in een andere boot. Persoonlijk was ik meegegaan om de groene draak te zien varen. Er waren flinke golven op het meer. De boot met Koningin kwam het meer op, een aantal skûtsje zetten het zeil op. En wij zetten koers langs de vaargeul. De politie hield de boten op afstand, maar niet te ver. De golven sloegen over onze boeg waarna we besloten in het beschutte deel te gaan zitten. Robert-Jan wilde graag sturen, en wij waren op dat moment blij dat hij dit zo graag wilde. Hij werd klets nat. De boot van de koningin was op 20m van ons, echter geen hoedje te bekennen. Tja je vraagt je af waarom deze gekte. Gelachen hebben we wel, Robert-Jan klets nat, en een ieder in de kajuit kreeg ook spetters of een straaltje water wat ergens tussen door was gepletst, en geen koningin te zien.
Kijk hoe scheef die skûtsje gingen
Bij balk lagen een aantal boten in formatie voor een welkom, er werd een saluutschot afgevuurd, Anne-Sophie en Thomas schrokken en keken alsof ze blij waren dat ze niet geraakt waren.
De Koningin kwam even naar buiten en zwaaide met haar gebruikelijke handbeweging.
Even verder bij de kade van Balk stonden mensen te wachten op de Koningin. Het begon te regenen, enkele mensen verkleed als oude musketiers gaven wederom een saluutschot.
Daarna maar snel terug naar het huisje, zodat Robert-Jan droge kleren aan kon trekken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten