zaterdag 8 oktober 2011

International day

Op de school van onze kinderen werd afgelopen week een international day georganiseerd. Er was een lijst gemaakt van alle landen waarvan er kinderen op school zitten. In totaal 28 landen, totdat Gerlinde en Bianca beide moeders van Nederlandse kinderen erachter kwamen dat er kinderen uit Holland op school zaten en kinderen uit the Netherlands. Je gaat je toch afvragen hoe het zit met de topografische kennis van de leraren op deze school. Het moet een hele domper zijn geweest voor de school dat ze slechts 27 nationaliteiten hebben op school.
Aan de ouders was gevraagd om per land een stand te maken. De stand moest iets te eten bieden uit het land en verder wat wetenswaardigheden. Gerlinde, Bianca en ik hebben er een mooie oranje stand van gemaakt. We hebben hutspot met appelmoes geserveerd. Ook hadden we een broodje kaas en  appelflappen. Voor de jongste kinderen was er een stempelkaart. Ik ben met Thomas langs alle stands gelopen en overal een hapje geproefd. Wat stevige kost uit Polen, wat zoets uit IJsland, een hete hap uit Pakistan, een croisant uit Franrijk, pizza uit Italie, een hotdog uit Amerika, een salsa uit Mexico, koekje uit Zuid-Afrika, kopje thee uit Engeland, honing koekje uit Hongarije, snoepje uit Denemarken, Zweeds gehaktballetje, koekje uit Finland, lekkere ham uit BelgiĆ« de stand van Engeland was al leeg, sushi uit Japan. Bij Korea was de stand al leeg toen ik kwam. Aan het begin van de avond werd Gerlinde door Su-lee aan de hand meegenomen. Er stond een hele rij te wachten voor het lekkers uit Korea. Su-lee liep met Gerlinde aan de hand, en riep Barts mum, Barts mum en passeerde de hele rij en Gerlinde had een bord vol met hete lekkernijen.
Na het eten waren er nog wat dans optredens, waarbij de Braziliaanse er ver boven uit sprong, wauw wat een show en dat door 1 vrouw gegeven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten