maandag 17 oktober 2011

Tuin


Wij vinden het altijd fijn om een mooie tuin om ons heen te hebben. Vorige week zijn we op de fiets naar een plek geweest waar men planten verkoopt. Het vreemde is dat je de seizoenen niet kent. Je weet dus eigenlijk niet op je planten koopt die al bijna zijn uitgebloeid of juist niet. We hebben maar wat planten gekocht en in onze tuin gezet. Onze tuin bevatte vooral veel groen, wat niet bloeit, of misschien nog niet bloeit. Sommige klimmers groeien erg hard onze buurman vertelde dat het een passie bloem is. Ik ben benieuwd. Verder staan er twee palmboompjes en een mango boompje. In de tuin van de buren staat een erg grote mango boom, deze zal wellicht vruchten dragen. Ons boompje zal daar wel te klein voor zijn.

De gekochte planten hebben we in de grond gezet. Op dat moment snapte ik waarom men hier altijd aan het graven is met pikhouwelen. De grond was kei hard. Het is een soort klei die heel goed plakt aan al je tuin gereedschap. Dit is het tegenovergestelde van het klap zand uit Bussum. Eén van de plantjes die we hebben gekocht is gaan bloeien, en andere laten alle bloemetjes vallen.

We hebben ook een boekje gekocht met Indiase vogels. Helaas heeft het boekje een Indiase indeling welke wij als eenvoudige Nederlanders niet begrijpen. We kunnen dus geen enkel vogeltje vinden.



Die zwarte vogels hebben grotendeels witte vleugels als ze vliegen, en dat onderste vogeltje is heel klein ca 5 cm.

We kregen trouwens ook nog een mailtje van onze huurders in Bussum, dat ze zoveel complimenten kregen over onze tuin tijdens de house warming. Dit doet een mens goed.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten