donderdag 15 november 2012

Agra

In Agra hebben we twee bijzondere plaatsen bezocht. Taj Mahal en Red Fort.
De Taj Mahal is heel bijzonder, het is gebouwd ter nagedachtenis van de vrouw van een koning, de gids die we hadden kon het allemaal mooi vertellen, hij vroeg met regelmaat waarom denk je ... dat is mooi het zet je tot nadenken. Het is zoveel beter dan als iemand alleen maar feiten opsomt. Er zitten drie verschillende manieren van steen verwerken in de Taj Mahal, Inlays, reliëf en mozaïek uitzaag werk. Heel erg gedetailleerd en enorm veel, en het gebouw is van marmer niet massief natuurlijk. Verder is het heel groot, omdat het gebouwd is voor zijn overleden vrouw heeft er nooit iemand gewoond, ongelooflijk zo groot zo mooi en dat uit pure liefde voor zijn vrouw, hij had ook nog een aantal andere vrouwen maar voor hen heeft hij niet zo'n fraai werk gebouwd, dus de liefde voor deze ene moet wel heel bijzonder zijn geweest. Naast de Taj Mahal staat een moskee, geen klein tempeltje maar een enorm gebouw, voor de symmetrie is er aan de andere kant van de Taj mahal net zo'n gebouw geplaatst, zonder een echte functie. Ook de blauwe lucht achter de Taj Mahal maakt het mooi, het contrast tussen wit en blauw, het straalt pure reinheid en schoonheid uit.
Taj Mahal

Moskee links van Taj Mahal

Inlays en Reliëf in Taj Mahal
De Inlays zijn zo ontzettend precies uitgezaagd/geveild, en vervolgens een ander kleur ingelegd het is allemaal handwerk en de regelmaat is heel precies.
Als ik dit zie dan denk ik wel even aan mijn werk, waarom zijn ze nu niet meer in staat om een recht lijntje te tekenen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten