donderdag 15 november 2012

Transport


We zijn van Delhi naar Agra gereden.Volgens het reis schema zou het 4 uur duren, na ongeveer 6 uur waren we op de plaats van bestemming. Het was druk onderweg, vele mensen gaan naar hun ouders om Diwali te vieren. Ze zitten met veel te veel mensen in een riksja of een vrachtauto, ze zitten ook boven op een bus. Als een bus langs rijd dan klimmen ze al rijdend via de achterkant omhoog naar het dak.

Hij is zo vol dat de voeten er niet meer inpassen
Als je allemaal je linker schouder naar voren doet en je rechter naar achteren dan past er 1 extra op het bankje. En dan uren op weg van de stad naar het dorp waar je ouders wonen,


Daarnaast wordt er veel vervoert op vele manieren. Suikerriet op een kar achter een trekker, het suikerriet is zo opgestapeld dat het ongeveer 1.5 rijstrook breed is, als de kar door een kuil rijdt dan schud het geheel erg heen en weer.
Het is natuurlijk ook een prachtig moment om handel te drijven, je wilt natuurlijk wel iets meenemen voor je naasten. Maar hoe breng je de handel naar je verkoop stalletje.
Op de brommer.

Melk bussen op de brommer

Met paard en wagen worden vooral veel groente naar de stadjes gebracht. Wat me trouwens opvalt in India dat men altijd boven op de groente gaat zitten als dit wordt vervoert, nou dit verklaart dus al die beurse plekken op de groente.

Op de fietskar kun je natuurlijk ook prima van.alles vervoeren.


Op een kameel

In een fiets riksja

In / op een fiets riksja passen ook heel goed dozen.


Al met al zie ik steeds het zelfde, maakt niet uit hoe groot of hoe klein het vervoermiddel is men plaatst er twee keer zoveel spullen op dan dat men in Nederland zou doen. Buigen of barsten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten