vrijdag 2 november 2012

Casual friday

In India zijn veel mensen traditioneel gekleed. Op kantoor hebben de meeste mannen een nette broek met een overhemd als in ieder ander land. De meeste vrouwen hebben een traditionele kurta aan op kantoor. Op vrijdag is het kleding voorschrift casual. De operationele managers komen in spijkerbroek en een polo. sommige vrouwen komen ook in een spijkerbroek met een blouse.
Ik moet er nog steeds s'ochtend bij nadenken om op vrijdag een spijkerbroek aan te trekken. Vanochtend ben ik het in ieder geval niet vergeten.
Ik las een paar dagen geleden in de krant dat casual friday steeds belangrijker wordt in bedrijven. De mensen proberen met steeds vlottere en hippe kleren op het werk te verschijnen. Net als met alles in het competatieve India wordt het een wedstrijd. De krant schreef dat het zelfs zo erg is dat mensen niet goed weten wat ze aan moeten trekken en zich uiteindelijk op vrijdag ziek melden.
Moeilijk voor te stellen, bij ons zie ik nog weinig hippe kleren, of stylistische haren. Tja het blijven natuurlijk engineers, het zal wel overal hetzelfde zijn dat dit niet de meest modieuse mensen zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten